Dve poriadne porcie:
- 400 g mletého bravčového
- plátok masla
- 1-2 ČL údenej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL škorice
- 1 ČL oregana
- 1 PL balzamiko octu
- 2 ČL sladkej chilli omáčky
- bylinkovú soľ podľa potreby
- 1 cibuľu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2 malé poháre domácich lúpaných paradajok (alebo konzervu kúpených)
- 1/2 hrnčeka fazule v suchom stave
- 2 mrkvy
Fazuľu na noc namočíme a necháme napučať. Na druhý deň vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme mäso: na rozhorúčenom masle sprudka opražíme cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a mleté bravčové, ktoré sme ochutili paprikou, korením, škoricou, octom, chilli omáčkou, oreganom a soľou. Dobre poopekáme zo všetkých strán a podlejeme lúpanými paradajkami (niet nad domáce naložené s cesnakom a bazalkou). Dusíme, kým sa tekutina trochu zredukuje.
Pekáč vyložíme papierom na pečenie, na spodok vsypeme precedenú fazuľu (ktorá je hotová len na skus), na to rozložíme mrkvu pokrájanú na šikmé kolieska a na záver príde vrstva mäsa. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C zapekáme 15-20 minút, kým povrch nedostane kôrku a mrkva v strede nie je hotová.
Práve mi napadlo, že pridaním nastrúhaného syra navrch by celá masa spevnela a ľahšie by sa servírovala. To je nápad, čo vy na to? Prihováram sa zaň!
Pekáč vyložíme papierom na pečenie, na spodok vsypeme precedenú fazuľu (ktorá je hotová len na skus), na to rozložíme mrkvu pokrájanú na šikmé kolieska a na záver príde vrstva mäsa. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C zapekáme 15-20 minút, kým povrch nedostane kôrku a mrkva v strede nie je hotová.
Práve mi napadlo, že pridaním nastrúhaného syra navrch by celá masa spevnela a ľahšie by sa servírovala. To je nápad, čo vy na to? Prihováram sa zaň!
Ale ako je to u mňa celkom bežné, ide hlavne o kvalitu ako o formu a keď vám budem tvrdiť, že si určite budete oblizovať prsty, misky a krochkať blahom, jednoducho mi verte. Alebo neverte a presvedčte sa sami, aj to je riešenie!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára