Ja viem, ja viem, neprispievam vôbec tak často, ako by ste si zaslúžili. Ocitla som sa práve v slučke zaužívaných receptov, ktoré obsahujú moje obľúbené potraviny, naviac sú extrémne rýchlo hotové a netreba nad nimi vôbec premýšľať. Aby to však nebolo stále o tom istom, občas sa snažím prestriedať aspoň koreniny. A tak dnes padla voľba na mleté kari. Pečenej zelenine dodá správnu ostrosť, no tú v zápätí vyváži jemné avokádo. Prevenciou proti fádnosti a nude sú rozhodne olivy a kúsok sušených paradajok. Nech to máme krásne farebné!
- 4 obrovské ružičky karfiolu
- zo 2 hrste ružičkového kelu
- 1 dokonale zrelé avokádo
- hrsť čiernych olív
- 2-3 sušené paradajky
- pár plátkov masla
- trochu citrónovej šťavy
- 1-2 ČL kari korenia (alebo podľa vlastného uváženia)
- asi 1 PL worchestrovej omáčky
- bylinkovú soľ podľa chuti
Ružičkový kel odstopkujeme, prekrojíme na polovice a spolu s rozobratým karfiolom rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Zeleninu obložíme plátmi masla, ochutíme mletým kari, worchestrom a soľou a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút. Avokádo ošúpeme, nakrájame na malé kocky a v miske pokropíme citrónovou šťavou. Pridáme upečenú zeleninu a na záver doložíme prekrojené olivy a sušené paradajky.
Ešte prežiť zajtrajšok a prvý marcový týždeň máme úspešne za sebou. Začala sa meteorologická jar (na tú astronomickú a i ozajstnú si budeme musieť zrejme dlho počkať), konečne to bude aj v prírode hrať farbami, tak prečo by sme v podobnom duchu nenaplnili aj naše misky?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára