Na jeden veľký kotol:
- 1/2 hrnčeka šošovice v suchom stave
- 1 PL kokosového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 plechovka (400 g) kokosového mlieka
- 1-2 ČL sladkej čili omáčky
- 1/2 - 1 ČL mletého kari
- 1 ČL jablčného octu
- 2 veľké hrste ružičkového kelu
- bylinkovú soľ podľa chuti
Šošovicu na noc zalejeme vodou a na druhý deň prepláchneme. V novej uvaríme do polo mäkka (20-25 minút). Scedíme ju a zatiaľ odložíme bokom. Do hrnca pridáme olej a na ňom veľmi krátko osmažíme posekaný cesnak. Do hrnca pridáme ružičkový kel zbavený stopiek a prekrojený na polovice. Orestujeme, vlejeme dnu kokosové mlieko (tekutú aj tuhú časť) a ochutíme čili omáčkou, kari korením, octom a soľou. Pridáme šošovicu a povaríme, kým mlieko trochu nezhustne (takých 10 minút). Dobojované, prelejeme do misky a napchávame sa! Ak nie sme majetnícki, rozdelíme sa ešte s niekým, v tom prípade by možno nebolo na škodu doplniť i ryžou či chlebovými plackami naan.
Naozaj som si zamilovala kokosové mlieko, škoda, že je také drahé. V akcii som si však kúpila strúhaný kokos a mám v pláne vyrobiť si domáce. Máte s tým nejaké skúsenosti? Ak áno, budem vďačná za akékoľvek rady a tipy! Na oplátku ponúkam tento recept, aby ste vedeli, čo s ním urobiť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára