- 1/2 hrnčeka cíceru, v suchom stave
- 1 malú cibuľu
- 2 hrste čiernych olív
- 2 hrste cherry paradajok
- 1 ČL korenia garam masala
- na zálievku:
- 2 PL kvalitného olivového oleja
- 1 PL jablčného octu
- bylinkovú soľ podľa potreby
- čerstvú pažítku na posypanie
Cícer na noc namočíme do vody, na druhý deň ho prepláchneme a v novej uvaríme do mäkka. Cibuľu nakrájame na tenučké polmesiace, paradajky na polovice, olivy nadrobno. Všetko pridáme do misy spolu s uvareným, ešte horúcim cícerom. Tento krok je dôležitý, aby sa cibuľa trochu sparila a bola tak lepšie stráviteľná. Šalát posypeme korením garam masala a zalejeme zálievkou. Na tú jednoducho zmiešame olej s octom a soľou (prípadne paprikovými vločkami). Dodekorujeme posekanou pažítkou a poriadne premiešame. Myslím si, že tento šalát je dokonca lepšie jesť až po nejakom čase, aby sa všetky zložky poriadne prepojili.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára