- 4 veľké mrkvy
- trochu olivového oleja
- 1-2 ČL údenej papriky
- 2 veľké strúčiky cesnaku
- 1-2 ČL sladkej čili omáčky
- 1 ČL mletého kari korenia
- 1 ČL jablčného octu
- 1-2 hrnčeky mlieka
- 1 hrnček vývaru
- bylinkovú soľ podľa chuti
- makadamové orechy a tekvicové jadierka na posypanie
Mrkvu pokrájame na kolieska, rozložíme na plech s papierom na pečenie, pokropíme olejom, posypeme paprikou a soľou. Pridáme cesnak, ponechaný v šupke. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým mrkva nie je úplne mäkká. Preložíme ju do hrnca, cesnak zbavíme šupky a dnu vlejeme mlieko. Ochutíme čili omáčkou, kari korením, octom a soľou (ak sa nám žiada). Ponorným mixérom rozmixujeme na hladko a priebežne podľa potreby dolievame vriacim vývarom. Keďže mlieko je studené, odporúčam krém ešte vrátiť na sporák a nechať prevrieť. Podávame štedro posypané makadamovými orechmi a jadierkami tekvice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára