- 1/2 veľkej
gebulebuľvy kvaky/bielej repy/tuřínu - plát masla
- malú cibuľu
- bylinkovú soľ
- trochu Raráškovho korenia
- 1-2 hrnčeky mlieka
- 1 hrnček vývaru
- 1 ČL jablčného octu
- hrsť arašidov a tekvicových jadierok
Kvaku ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie a doplníme nahrubo nakrájanou cibuľou. Obložíme maslom a ochutíme soľou a korením. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým repa nie je mäkká. Hotovú preložíme do hrnca, dolejeme mliekom,vriacim vývarom a lyžičkou octu a ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém - za hrsť kvaky si ale necháme na ozdobu. Podľa potreby ešte dochutíme soľou, prípadne korením a vlejeme do misky. Posypeme arašidmi a tekvicovými semienkami a podávame!
Samozrejme, mám pre vás ešte jeden recept, z nedeľnej prípravy do práce, ale pri mojej vyťaženosti lenivosti neviem, kedy budem schopná ho sem zavesiť. Majte preto, prosím, so mnou trochu strpenia a medzitým si upečte túto polievku. Áno, upečte!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára