Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hustý krém z pečenej kvaky/tuřínu

nedeľa 20. marca 2016

Hustý krém z pečenej kvaky/tuřínu

Ešte v sobotu, pred oficiálnym začiatkom jari, som dala patričné zbohom pani zime a poslala ju do hája zeleného s malou dušičkou dúfala, že sa zákerne nevráti a ja nebudem musieť zahrievať organizmus ako zvonka tak i zvnútra. Čo je na jednej strane škoda, pretože sa mi bude cnieť za bohatými hustými polievkami. Vzápätí si však pripomeniem, že pomaly sa blíži obdobie ľahkých šalátov, plných zelene a vitamínov a smútok je tu tam. No ale pre prípad núdze, keby náhodou ešte udrel na psa mráz, nie je na škodu zaznamenať si tento recept na vynikajúci jednoduchý krém z kvaky. Ak sa nezíde túto sezónu, na jeseň akoby ste našli. Čo teda?
  • 1/2 veľkej gebule buľvy kvaky/bielej repy/tuřínu
  • plát masla
  • malú cibuľu
  • bylinkovú soľ
  • trochu Raráškovho korenia
  • 1-2 hrnčeky mlieka 
  • 1 hrnček vývaru
  • 1 ČL jablčného octu
  • hrsť arašidov a tekvicových jadierok
Kvaku ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie a doplníme nahrubo nakrájanou cibuľou. Obložíme maslom a ochutíme soľou a korením. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým repa nie je mäkká. Hotovú preložíme do hrnca, dolejeme mliekom,vriacim vývarom a lyžičkou octu a ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém - za hrsť kvaky si ale necháme na ozdobu. Podľa potreby ešte dochutíme soľou, prípadne korením a vlejeme do misky. Posypeme arašidmi a tekvicovými semienkami a podávame!





Samozrejme, mám pre vás ešte jeden recept, z nedeľnej prípravy do práce, ale pri mojej vyťaženosti lenivosti neviem, kedy budem schopná ho sem zavesiť. Majte preto, prosím, so mnou trochu strpenia a medzitým si upečte túto polievku. Áno, upečte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára