Tvaroh s pečeným ružičkovým kelom:
- 1/2 vrecka ružičkového kelu
- trochu masla
- bylinkovú soľ
- balzamikový ocot
- 250 g jemného tvarohu (vo vaničke)
- 1 cibuľu
- čerstvú pažítku na ozdobu
Kel odstopkujeme, prekrojíme na polovice a rozložíme na plech s papierom na pečenie. Ochutíme soľou, balzamikovým octom a obložíme maslom. Vo vyhriatej rúre pečieme 10-15 minút.
Cibuľu nakrájame na tenké polmesiace a na masle orestujeme do sklovita, Ochutíme soľou a octom. Chvíľu povaríme, kým tekutina nezhustne a neobalí cibuľu. Na záver zostavujeme: do veľkej misky vyklopíme tvaroh, pridáme kel a cibuľu, ozdobíme pažítkou a podávame.
Tvaroh s pečenou kvakou a sušenými paradajkami:
- 1/2 buľvy kvaky/bielej repy/tuřínu
- trochu masla
- bylinkovú soľ
- 1 cibuľu
- 250 g jemného tvarohu
- 3-4 sušené paradajky
Kvaku očistíme a pokrájame na hranolky. Rozložíme ju na plech s papierom na pečenie a doložíme cibuľu nakrájanú asi na osminy. Posypeme soľou, pridáme maslo a vo vyhriatej rúre pečieme 15-20 minút. Opäť do misky umiestnime tvaroh, obložíme kvakou, cibuľou a pokrájanými sušenými paradajkami. Zase môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami, ja som zabudla hanba mi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára