- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
- 200 g smotany 30%
- 1 cibuľu
- 2 malé strúčiky cesnaku
- 1 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL sušeného oregana
- soľ podľa potreby
- trochu masla
- 2 veľké mrkvy
Vajcia uvaríme natvrdo a medzitým sa venujeme panvici. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle ju speníme do sklovita. Pridáme mrkvu nakrájanú na šikmé kolieska a posekaný cesnak, ktoré orestujeme do zlatista. Ochutíme paprikou, korením, oreganom, soľou a podlejeme vodou. Hneď vmiešame koncentrovaný pretlak a dobre rozmiešame. Na menšom plameni dusíme pár minút, aby mrkva zmäkla. Uvarené vajcia ošúpeme a pozdĺžne prepolíme. Do panvice vlejeme smotanu a poriadne premiešame. Dve tri minútky varíme, kým omáčka jemne nezhustne a potom opatrne vložíme dnu vajcia. Necháme ich trochu prebublať v omáčke a hotovo, zložíme zo šporáka.
*Naozaj do omáčky nejde to žlté práškové kari. Nezabudla som naň, v recepte jednoducho nebolo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára