Najprv ochutenie:
- kura s hmotnosťou okolo 1 kg (bez pŕs)
- 1 veľká cibuľa
- 1 PL olivového oleja
- 2 ČL worchestrovej omáčky
- 1-2 ČL údenej papriky
- 1 ČL korenia garam masala
- 1 ČL škorice
- 1 ČL koriandra
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- bylinkovú soľ poľa chuti
- pár strúčikov cesnaku
- 1/2 brokolice
- 1/2 vrecka ružičkového kelu
Kura umyjeme a vložíme do misy. Vnútro vyplníme cibuľou nakrájanou na drobno. Kurča zvonka i zvnútra poriadne ponatierame zmesou z oleja, worchestru, papriky, garam masaly, škorice, koriandra, čierneho korenia a soli. Kura preložíme na alobal, prihodíme strúčiky cesnaku v celku a zvinieme do pevného balíčka. Ten umiestnime do pekáča a dáme do vyhriatej rúry piecť na 45 minút. Po uplynutí tejto doby balíček obrátime a do pekáča vlejeme vodu. Pečieme ďalšiu pol hodinu.
Brokolicu a kel očistíme a pokrájame na menšie kusy. Roztvoríme alobal a pridáme ku kuraťu, v prípade potreby ešte dolejeme vodou. Pečieme posledných 15 minút, kým zelenina nie je na skus a mäso sa od kostí oddeľuje takmer samé.
Už máte plány na Veľkú noc? Niečo špeciálne? Alebo konečne oddych a vyložené nohy? Píšte!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára