Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Opekaný tolstolobik so sklenými rezancami, šampiňónmi a mungo klíčkami

nedeľa 3. apríla 2016

Opekaný tolstolobik so sklenými rezancami, šampiňónmi a mungo klíčkami

Apríl sa pre mňa nemohol začať hektickejšie, na druhej strane však povzbudivejšie ako sa to udialo. Zavrela som ďalšiu kapitolu svojho života, otvorila však úplne novú, na ktorú sa vlastne i teším. Po štyroch rokoch (tuším..) som zmenila bydlisko! Áno, bolo treba vymeniť prostredie a ak sa vám naskytne príležitosť nasťahovať sa do bytu, kde sa počet obyvateľov z 8 zredukuje na 3, máte vlastnú izbu o veľkosti 20 m2 a z jej okna vidíte do svojej kancelárie vzdialenej pol minúty krokom, vezmite ju za pačesy a dlho nerozmýšľajte! Prvý dojem je neskutočný, som nadšená, vypadá to tak, že spolubývajúce budú super, neľutujem ani všetky komplikácie, ktoré ma pri tomto náročnom procese postretli. Ale nie o tom bude tento príspevok. Týmto len zase ospravedlňujem moju hanebnú odmlku, ktorá narušila celkom dobre rozbehnutý vlak. Odpusťte, snáď vám to nasledujúci recept vynahradí.
  • 1 veľký filet tolstolobika
  • trochu masla
  • bylinkovú soľ, korenie na čínu
  • 30 g sklených rezancov
  • 1/2 konzervy baby šampiňónov 
  • zo 2 lyžice mungo klíčkov
Rybu osolíme, ochutíme korením na čínu a na masle sprudka orestujme, najprv mäsovou časťou dolu, potom ju obrátime na kožu a už voľnejšie opekáme, kým vnútri nie je "do skla". Do panvice prihodíme sterilizované šampiňóny, na chvíľu priklopíme pokrievkou a preložíme do misky.
Sklené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 2-3 minúty (alebo podľa návodu). Premiestnime ich do misky k rybe a na záver doložíme klíčky mungo fazule. 




Tolstolobika i klíčky mungo som vyskúšala vôbec prvýkrát a oboje ma prekvapili. Ryba trochu nepríjemne, no nejde o chuť, tá bola skvelá, no čakala som, že podobne ako stejky z lososa, nebude mať kosti. A on, nezbedník, na mňa znenazdajky vytasil takéto zbrane! Blbá, ryba má predsa kosti, to si mohla čakať.
Mungo klíčky, naopak, predčili moje skromné očakávania, netušila som, že to nie je len nejaká slizká gumená hmota, oni sú mierne chrumkavé! Peeecka. 
Škoda, že tá miska vyšla tento raz trochu monochromaticky, zišlo by sa jej trochu farby, takže ak používate pri varení mozog (nie ako ja), nezabudnite na čerstvé bylinky na ozdobu!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára