- 1 veľký filet tolstolobika
- trochu masla
- bylinkovú soľ, korenie na čínu
- 30 g sklených rezancov
- 1/2 konzervy baby šampiňónov
- zo 2 lyžice mungo klíčkov
Rybu osolíme, ochutíme korením na čínu a na masle sprudka orestujme, najprv mäsovou časťou dolu, potom ju obrátime na kožu a už voľnejšie opekáme, kým vnútri nie je "do skla". Do panvice prihodíme sterilizované šampiňóny, na chvíľu priklopíme pokrievkou a preložíme do misky.
Sklené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme lúhovať 2-3 minúty (alebo podľa návodu). Premiestnime ich do misky k rybe a na záver doložíme klíčky mungo fazule.
Tolstolobika i klíčky mungo som vyskúšala vôbec prvýkrát a oboje ma prekvapili. Ryba trochu nepríjemne, no nejde o chuť, tá bola skvelá, no čakala som, že podobne ako stejky z lososa, nebude mať kosti. A on, nezbedník, na mňa znenazdajky vytasil takéto zbrane! Blbá, ryba má predsa kosti, to si mohla čakať.
Mungo klíčky, naopak, predčili moje skromné očakávania, netušila som, že to nie je len nejaká slizká gumená hmota, oni sú mierne chrumkavé! Peeecka.
Škoda, že tá miska vyšla tento raz trochu monochromaticky, zišlo by sa jej trochu farby, takže ak používate pri varení mozog (nie ako ja), nezabudnite na čerstvé bylinky na ozdobu!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára