Bentó #1: Pečený ružičkový kel a kvaka s cícerovou pomazánkou
- 1/2 vrecka ružičkového kelu
- 1/2 buľvy stredne veľkej kvaky/tuřínu/bielej repy
- 1 malú mrkvu
- trochu masla
- bylinkovú soľ
- 1 PL mungo klíčkov
- 100 g cícerovej pomazánky s červenou repou (Koro)
Kel, mrkvu a kvaku očistíme, pokrájame a rozložíme na plech s papierom na pečenie, obložíme maslom a pečieme asi 15 minút. Preložíme do misky, pridáme klíčky a servírujeme s pomazánkou namiesto dipu.
Bentó #2: Dusená červená repa a cuketa s volskými okami
- 2 malé červené repy
- 1/2 cukety
- 2 vajcia
- bylinkovú soľ
- olej zo sušených paradajok
- balzamikový ocot
- 1 PL mungo klíčkov
Repu očistíme a pokrájame na tenké hranolky. Na panvici ju na troche oleja orestujeme, ochutíme soľou a podlejeme octom. pridáme vodu a dusíme na skus. Na záver doložíme umytú pokrájanú cuketu a restujeme. Medzitým si pripravíme volské oká. Zeleninu preložíme do misky, doplníme klíčkami a vajciami.
Bentó #3: Pečený baklažán s hráškom, sušenými paradajkami a hummusom
- 1/2 veľkého baklažánu
- bylinkovú soľ
- oregano
- domáci kečup
- 1/2 konzervy hrášku
- 4 sušené paradajky
- 2 PL hummusu
- 1 PL mungo klíčkov
Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme pustiť tekutinu. Kuchynskou utierkou ju odsajeme, natrieme kečupom a ochutíme oreganom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10-15 minút. Do misky nasypeme hrášok, prekrojené sušené paradajky, pridáme klíčky a hotový baklažán. Podávame so štedrou dávkou hummusu.
Bentó #4: Pečený batát s cibuľou a avokádom
- 1 veľký batát
- olej zo sušených paradajok
- bylinkovú soľ
- 1 veľkú cibuľu
- trochu šťavy z limety
- dokonale zrelé avokádo
- 1 PL mungo klíčkov
Batát dobre vydrhneme, nakrájame na hrubšie kolieska, pokropíme olejom, osolíme a aj so šupkou dáme spolu s nahrubo nakrájanou cibuľou piecť do vyhriatej rúry na 15 minút. Do misky nakrájame avokádo, ochutíme soľou a limetovou šťavou. Pridáme upečenú zeleninu, doložíme klíčkami a berieme na cesty!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára