- 1 veľký filet lososa
- trochu masla
- 2 veľké mrkvy
- šťavu z 1/2 limety
- 1 pohár domácich lúpaných paradajok (s cesnakom a bazalkou), respektíve 3/4 až celá konzerva kúpených
- 4-5 čerstvých bazalkových listov
- granulovaný cesnak a grilovacie korenie podľa potreby
V panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom na malé hranolčeky nakrájanú mrkvu. Lososa ochutíme cesnakom, grilovacím korením a šťavou z limety. Vložíme ho do panvice k mrkve, mäsovou časťou dole a sprudka orestujeme, aby chytil chrumkavú kôrku. Potom rybu otočíme, podlejeme paradajkami, pridáme nasekanú bazalku a podľa potreby vylepšíme korením a limetovou šťavou. Plameň zmiernime a pokrm dusíme, kým tekutina nezhustne a losos je v strede tak akurát (čo je debilne popísaná inštrukcia, ale určite viete, ako to myslím); trvá to tak 10-15 minút (podľa veľkosti horáka).
Máte vy nejaké zaužívané zvyky? Dodržujete presne stanovený režim, alebo beriete všetko tak, ako príde a neriešite jedinú sekundu? Dajte vedieť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára