Na 4 misky, teda dve porcie!
- 400 g mletého bravčového mäsa
- trochu oleja zo sušených paradajok
- cibuľu
- 1-2 ČL sušeného cesnaku (lepší je čerstvý, ale už som nemala)
- 1-2 ČL údenej papriky
- 1 PL balzamikového octa
- 2 ČL sladkej čili omáčky
- 1-2 ČL dijónskej horčice
- bylinkovú soľ podľa chuti
- 1 veľkú mrkvu
- 6-7 listov čerstvej bazalky
Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso a sprudka ho opečieme, kým nechytí trochu farby. Ochutíme cesnakom, paprikou, octom, čili omáčkou, horčicou a soľou. Trochu podusíme, kým pustí šťavu a odstavíme zo sporáka.
Do misy nastrúhame mrkvu a pridáme nasekanú bazalku. Túto zmes poriadne zmiešame spolu s poduseným mäsom a rovnomerne rozložíme do 4 kameninových misiek. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pri 200 °C pečieme 20-30 minút, podľa potreby, ale aby bol povrch zlatistý. Hotovo, necháme vychladnúť a pohodlne berieme kam potrebujeme!
Aby ste si nemysleli, že len tak bez rečí obídem tému počasia.. To by nešlo, veru nie! Som rada, že dnes ešte aspoň chvíľu popoludní bolo krásne, horúco, deň ako stvorený na prechádzku. Síce takmer hneď nato, ako som prišla domov sa obloha pomaly zaťahovala a tuším aj spŕchlo, ale meteorológovia strašili s horšími predpoveďami. Nuž a zajtra.. nechajme sa prekvapiť. Keď už nič iné, tak tieto praktické "jednoporciovky" zlepšia náladu, nie je tak?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára