- rezne z bravčového mäsa na dve porcie
- trochu oleja
- údenú papriku, bylinkovú soľ a mleté čierne korenie podľa potreby
- dresing:
- 2 väčšie mrkvy
- hrsť čerstvej pažítky
- 1/4 šálky kvalitného olivového oleja
- 1/4 šálky jablčného octu
- 1 PL worchestrovej omáčky
- vodu podľa potreby
Rezne ochutíme soľou, paprikou a korením a na rozhorúčenej grilovacej panvici a troche oleja z oboch strán sprudka grilujeme. Priklopíme pokrievkou a necháme odpočívať.
Na dresing nastrúhame mrkvu na jemno, pridáme ju do smoothie makera alebo vysokej nádoby, pridáme pažítku, olej, ocot, worchester a zmixujeme na hladko. Ak to ide stuha, prilejeme trochu vody. Hotovo, stejky servírujeme preliate dresingom a podávať môžeme prílohu podľa ľubovôle (takže v lete by som si k tomu dala grilovanú zeleninu).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára