- 1/2 veľkého baklažánu
- 1/2 hrnčeka cíceru v suchom stave
- bylinkovú soľ
- trochu oleja
- zálievka:
- 1 PL dijónskej horčice
- limetková šťava
- 1 PL vody
- trochu bylinkovej soli
- 2 veľké hrste čerstvej bazalky
Cícer na noc namočíme do vody, na druhý deň ho prepláchneme a uvaríme v novej, ktorú ochutíme bylinkovou soľou. Baklažán nakrájame na klinky, osolíme a na chvíľu odložíme bokom, aby pustil tekutinu. Osušíme ho kuchynskou utierkou, rozložíme na plech s papierom na pečenie a pokropíme olejom. Pečieme takých 15 minút, kým nie je mäkký.
Na zálievku vložíme do misky/smoothie makera horčicu, bazalku, šťavu z 1 limety, vodu a osolíme. Ponorným mixérom alebo makerom zmixujeme na hladko.
Scedený cícer naservírujeme do misky spolu s baklažánom a prelejeme zálievkou.
Júj, ako sa teším z toho nádherného počasia posledných pár dní, ťahá ma to k ľahším šalátom a neviem sa dočkať kedy sa jar naplno rozvinie. Škoda však, že to môžem tak akurát so slzou v oku pozorovať z okna za monitorom v práci.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára