- jednu zaujímavosť o svojej osobe: neznášam plytvanie jedlom. Vždy sa snažím zúžitkovať všetko do poslednej omrvinky a tak sa mi neraz stane, že mám chladničku preplnenú len tým, čo mi pozostávalo z varenia predtým.
- jednu zaujímavosť, ktorú som si predtým nikdy nevšimla: ak pridávam pálivú ingredienciu do surového jedla, varením sa jej ostrosť ešte znásobí. Prišla som na to dnes, kedy som to opäť trochu (ale naozaj iba máličko) prehnala s čili omáčkou.
- jeden holý fakt: avokádo a baklažán --> výborné samostatne, bombastické dohromady!
A teraz už recept:
- 1/2 brokolice
- trochu baklažánu
- 1 dokonale zrelé avokádo
- 30-40 g eidamu
- veľa kečupu
- 3 ČL sladkej chilli omáčky
- trochu bylinkovej soli
Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme a necháme odstáť, aby pustil šťavu. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozoberieme na ružičky. V mise ju zmiešame s kečupom, čili omáčkou, soľou a dobre premiešame.
Vypotený baklažán osušíme, potrieme vrstvou kečupu a posypeme strúhaným eidamom. Zeleninu rozložíme na plech s papierom na pečenie pokvapkaným olejom a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút.
Avokádo očistíme, nakrájame na kocky, vložíme do misky a doplníme hotovou brokolicou a baklažánom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára