Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Vajcia pečené v šunkovo-syrovom košíčku

streda 8. februára 2017

Vajcia pečené v šunkovo-syrovom košíčku

Tak dobre, priznávam, momentálne je blog niekde na chvoste rebríčka mojich priorít. Je to smutné, mrzuté a frustrujúce, ale nedá sa inak. Práca ma plnohodnotne vyťažuje na maximum, vstávam s ňou i zaspávam, vypĺňa môj čas aj cez víkend a tak som rada, ak stvorím niečo expresné do práce. Nehľadím na to, či som daný recept už publikovala na stránkach, či je esteticky aspoň trochu schopný alebo jem to isté už štvrtý raz za sebou. Proste kríza. Lenže ma to štve, hlavne kvôli vám. Jasné, nebudem si nahovárať, že umierate túžbou vidieť ďalší nový príspevok, že ste nešťastní, ak sa pár dní neozvem, ale istá zodpovednosť voči prípadným čitateľom tu je. Preto by som strašne nerada zavesila písanie na klinec úplne, periodicita však bude čisto náhodná a obsah nie vždy "plnohodnotný" v zmysle, že s veľkou pravdepodobnosťou nebudem vymýšľať veľdiela, ale voliť nenáročné a bleskové pokrmy, obsahujúce niekedy tri suroviny. Alebo zostavovať rôzne Buddha Bowls a Bentó misky. Dúfam, že aj napriek všetkému vyššie uvedenému vás to neodradí od občasného kliknutia na tieto stránky. A poďme už k malej inšpirácii, ako si inak pripraviť čosi ako hemendex.
  • 3 vajcia alebo 2 + 1 kopcovitá PL uvarenej fazule
  • 6 veľkých plátkov dusenej šunky
  • 6 plátkov syra (eidam, gouda, ementaler a podobne)
  • trochu bylinkovej soli
Keramické misky vystelieme plátmi šunky a syra tak, aby vytvorili prázdne košíčky. Do jamky rozklepneme vajcia, prípadne vyplníme varenou fazuľou. Posypeme soľou a vo vyhriatej rúre pečieme 15-20 minút, kým povrch vajec nie je pevný, ale žĺtok ešte polotekutý (ak to tak máme radi). Misky necháme chvíľu vychladnúť a potom ich vyklopíme.






Čo poviete, nie je to vtipný a milý spôsob ako vytvoriť niečo tak klasické? Mini hemendex s prídavkom syra v košíčku, tomu sa potešia snáď všetci. A ak by ste náhodou nemali chuť na vajcia, pokojne siahnite trebárs po fazuli, je skvelá, keď ju roztopený syr celú "zababre". Akurát už tak pekne nedrží tvar, ale my jej to odpustíme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára