- 1 veľký hermelín
- 1 vajce
- štipku bylinkovej soli a grilovacieho korenia
- zmes rôznych semienok: hnedého a zlatého ľanu, slnečnicových a mandľových plátkov
- 1 strednú červenú repu
- zhruba ¼ veľkej buľvy bielej repy (kvaky/tuřínu)
- trochu oleja
Obe repy ošúpeme, nakrájame na tenké hranolky a rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Pokropíme olejom a ochutíme soľou s korením na grilovanie.
Vajce rozšľaháme v miske, rovnako posypeme soľou a grilovacím korením a ponoríme dnu bochník hermelínu. Ten potom obalíme v semienkovej zmesi a uložíme na alobal. Zvinieme ho do pevného balíčka a položíme na plech k hranolkám. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 20 minút.
Zo zvyšku nepoužitého vajca môžeme na kvapke oleja urobiť malú omeletu. Nič nevyhadzujeme!
Upečené zeleninové hranolky preložíme do taniera/misky na omeletu, pridáme syr z alobalu a s pôžitkom do neho zarežeme. Horúce roztavené vnútro nám všetko obalí namiesto omáčky, ale ak by sa vám vyslovene žiadalo, môžeme doplniť dressingom z bieleho jogurtu. (Bohužiaľ, my plánovači si budeme musieť vystačiť so studeným hermelínom, čo mu ale na chuti ani trochu neuberá.) Dobrú chuť!
Hranolky s vyprážaným syrom vám dnes ponúkne každá prevádzka s jedlom, avšak v takejto forme ich nenájdete nikde, to garantujem. A keď vyskúšate vyššie uvedenú verziu, už nebudete chcieť žiadnu inú. Nebojte sa, príprava je raz dva, veď čo je to nakrájať trochu zeleniny a obaliť jeden syr? 10 minút práce, šup do rúry a hotovo, môžete sa napchávať do prasknutia.
Fíha ,hermelín v semienkovej kruste som ešte nejedla ani hranolky z repy vyzerá to zaujímavo. ;)
OdpovedaťOdstrániťTak šup-šup, vyskúšať!
OdstrániťĎakujem.