- ½ hrnčeka šošovice, v suchom stave
- ¼ hrnčeka bielej fazule, v suchom stave
- olej zo sušených paradajok
- 1 ČL údenej papriky
- 1 PL balzamikového octu
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- 1 ČL sladkej čili omáčky
- 1-2 PL domáceho kečupu
- 60 g mäkkého kozieho syra s medom 💕💖
- 4-5 sušených paradajok
Šošovicu a fazuľu na noc namočíme do vody. Na druhý deň scedíme, prepláchneme a na oleji zo sušených paradajok strukovinu jemne opečieme. Ochutíme paprikou, octom, cesnakom a čili omáčkou. Dobre premiešame a podlejeme vodou. Varíme, kým strukoviny nie sú mäkké a kým sa takmer všetka tekutina nevyparí. Do zmesi vmiešame kečup, prehrejeme a preložíme do misky. Pridáme pokrájané sušené paradajky a navrch rozdrobíme syr. Vybavené, môžeme sa slastne oblizovať až za ušami! A že je to teda pecka!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára