- niekoľko veľkých ružičiek karfiolu
- ½ veľkej konzervy pečenej fazule v paradajkovej omáčke (hanba mi, mala som si pripraviť vlastnú, ale.. nebol čas.. a energia.. a chuť.. no veď viete)
- koreniny podľa nálady a preferencií
- 4-5 plátkov eidamu (alebo iného podobného syra)
Karfiol uvaríme v ochutenej vode na skus, precedíme a umiestnime pokrájaný na menšie kusy do zapekacej misy. Naň rozložíme vrstvu fazule, ak chceme, ochutíme koreninami a všetko prikryjeme plátkovým syrom. Ak máme dostatočné množstvo surovín, môžeme to urobiť v dvoch úrovniach (takže všetko ešte raz prestriedať). Misu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 10 minút, kým sa syr nerozpustí. Porcie okamžite servírujeme alebo necháme vychladnúť a preložíme do prenosnej nádoby na druhý deň.
Musím zhodnotiť, že na to, aké primitívne je prezentované jedlo, tak je to veľká pochúťka! Karfiol mám rada, nepotrebuje žiadne extra úpravy a len tak varený je super. Keď sa zmieša s paradajkovou omáčkou z fazule a roztaveným syrom, jedna báseň. A tá fazuľa, už keď sme pri nej, mohla by som ju z konzervy vyjedať len tak samotnú. Ale na to vás navádzať nechcem, stopercentne si stojím za tým, že najlepšia je vlastnoručne pripravovaná. Veď na tom nič nie je. Do budúcna skúsim nebyť tak pohodlná a riadiť sa tým.
Milujem primitívne recepty!!! :D
OdpovedaťOdstrániť*Highfive* to ja tiež!
OdstrániťĎakujem..