- 1 PL kokosového oleja
- 1 cibuľu
- 3-4 strúčiky cesnaku
- ¾ až celý veľký baklažán
- 2 paradajky
- 2-3 PL domáceho kečupu
- bylinkovú soľ
- ½ ČL mletého korenia 4 farieb
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL kurkumy
- 1 kopcovitú ČL škorice
- 2 PL balzamikového octu
- ½ konzervy fazule
Ako prvé nakrájame baklažán na kolieska, posypeme bylinkovou soľou a necháme odstáť, aby vypustil horkastú tekutinu. Vo woku rozpustíme kokosový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a sprudka orestujeme. Vhodíme posekaný cesnak, počkáme, kým rozvonia a prisypeme koreniny: 4 farieb, papriku, kurkumu a škoricu. Dobre premiešame a necháme pochutiny pustiť svoju arómu. Následne kolieska baklažánu osušíme servítkou, nakrájame na kocky a prihodíme do woku. Osmažíme do zlatista, prilejeme ocot, kečup a nakrájané paradajky. Podlejeme vodou a na miernom plameni dusíme, kým sa tekutina nezredukuje na hustú omáčku.
Na záver doplníme fazuľu, zmes prehrejeme a podľa potreby ochutíme tým, čo nám chýba. Koniec, servírujeme ozdobené napríklad čerstvou bazalkou alebo petržlenom, či kôpkou gréckeho jogurtu. A my ostatní balíme na neskôr.. veď to už poznáte.
Na záver doplníme fazuľu, zmes prehrejeme a podľa potreby ochutíme tým, čo nám chýba. Koniec, servírujeme ozdobené napríklad čerstvou bazalkou alebo petržlenom, či kôpkou gréckeho jogurtu. A my ostatní balíme na neskôr.. veď to už poznáte.
Neváhajte a pripravte si aj vy tento orientálne orientovaný pokrm, ľutovať nebudete. Je sýty a výdatný, podmanivý rôznorodosťou chutí, vyladený do posledného detailu. Naozaj odporúčam pred servírovaním prihodiť ešte nejakú tú zeleň, aby to aj na oko vypadalo dokonale a ak sa viac chcete priblížiť marockému štandardu, šupnite na vrch lyžičku jogurtu ochuteného mätou. Jój, to znie dobre, všakže?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára