Vážení a milí, teraz sa pohodlne usaďte, záviďte a slintajte, pretože čo vám predstavím dnes, vás dostane do kolien. Vykúzlila som dokonalé vláčne, mäkučké, lahodné a bezkonkurenčné muffiny. A to s použitím arašidovej múky. Tú som ospevovala už v inom príspevku, takže sa podívajte >>
SEM<<. Akonáhle sa niekde objaví tekvica, som prvá v rade a vidličkou odháňam všetkých ostatných, aby mi nebodaj niečo nezožrali. Takže bolo nad slnko jasnejšie, že tieto utešené košíčky sú presne na moju nôtu. Inak, bez škorice by sa to takisto nezaobišlo, to ste hádam predpokladali. No, tak teda, ešte raz, ak by som to náhodou málo zdôraznila, muffiny sú jemnučké, radosť do nich zahryznúť, ale vlastne hrýzť ani netreba, pretože sa samé rozplývajú na jazyku. Na rozdiel od takej cícerovej či šošovicovej múky, arašidová do seba nevstrebe všetku dostupnú tekutinu, preto výsledná štruktúra nepripomína betón ani náhodou (nechápte to zle, výtvory zo strukovinových múk zbožňujem úplne rovnako a práve tá kompaktná forma mi je sympatická - viete, že poriadne zasýti. Navyše taká chrumkavá socca, to je teda niečo!). Neodbočujme od témy, dajme sa konečne do práce a upečme si chuťovo výrazné a jedinečné spojenie voňavých arašidov s tekvicou v týchto muffinoch..
Na 8 kúskov:
- 1.5 hrnčeka arašidovej múky
- 1 vajce
- 2 PL kokosového oleja
- ⅔ hrnčeka mlieka
- 1 ČL škorice
- ½ ČL (bezfosfátového) prášku do pečiva
- 3 kopcovité PL tekvicového pyré (upiecť tekvicu ochutenú škoricou a cesnakom, rozmixovať s mliekom)
Do misy nasypeme múku, škoricu, prášok do pečiva a premiešame. Pridáme roztopený kokosový olej, vajce a mlieko. Hmotu premiešame a doplníme tekvicovým pyré. Cesto prepracujeme a nalievame do silikónových košíčkov. Formičky vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme asi 30 minút, kým povrch nevystúpi a nie je zlatistý. Muffiny necháme chvíľu vychladnúť a potom vyklopíme. Podávame s hrnčekom mlieka!
Ak by ste chceli malý tip, ako tieto už tak dosť dokonalé muffiny vylepšiť, pridajte do cesta či navrch ako posýpku tekvicové jadierka alebo arašidy. Nebudete sa chcieť od nich odtrhnúť, preto odporúčam rovno upiecť dvojnásobok, ba čo vlastne, trojnásobok dávky! Skutočne za to stoja, tak sa presvedčte na vlastnej koži.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára