- 1 veľkú červenú repu
- 3 PL balzamikového octu
- 2 ČL sladkej čili omáčky
- 4 veľké strúčiky cesnaku
- trochu bylinkovej soli
- 1 hrudku mozzarelly
- pár lyžičiek bazalkového pesta
Repu ošúpeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. V miske zmiešame balzamikový ocot, čili omáčku, soľ a nasekaný, či prelisovaný cesnak. Kolieska cvikle v marináde poriadne ponamáčame a uložíme na plech s papierom na pečenie. Zvyšnú marinádu prelejeme po povrchu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 25-30 minút, kým cvikľa nie je tak na skus. Hotové plátky prekladáme s kolieskami mozzarelly a lyžičkou pesta, až kým nezostavíme zo všetkých surovín poriadnu vežu. Zaistíme ju špajdľou a podávame! A my plánovači balíme do nádobky na druhý deň. Odporúčam konzumovať horúce, aby sa syr rozpustil, ale nie je to podmienkou, môžete si to vychutnať i za studena.
Nesmierne sa teším, že už máme oficiálne jar, neviem sa dočkať krásnych teplých dní plných slnka, sviežosti a kvetov. Konečne chutná zelenina a nie kadejaké pofidérne čudá z dovozu (i keď proti exotickým plodom nič nemám, ahoj avokádo, mango a spol..). Len keby to chcelo byť už čo najskôr. Zajtra.. Hneď!!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára