Dobre, rozoberme si to, máme všetko jednej farby: mrkvové rezance, dusenú šunku, syr i paradajky.. Nuž čo, niekedy sa pritrafí aj takáto udalosť. Hlavné je, že si máme na čom pochutnať. Okrem iného, k záplave jedinečných chutí prispieva ešte nezanedbateľné množstvo cesnaku a čili vločky (znovu červené), ktoré som si zakúpila nedávno a teraz ich využívam kde sa dá. Ale postupujem už opatrne, po skúsenosti s >>týmto sumčekom<< sypem do jedál snáď po dvoch-troch vločkách. Joj, skoro by som zabudla. Jednotvárnosť napokon predsa len trochu rozbíja jedna vec. Bylinky! Dotrepala som si z obchodu hneď dva črepníčky čerstvej bazalky a oregana a bol by takmer smrteľný hriech ich do tohto talianskeho receptu nepoužiť. Veď si o to koleduje! Aróma bazalky a oregana je jedinečná a oživia každý pokrm, najmä keď máme tú možnosť zvoliť čerstvé.
Zrejme ste postrehli, že pri príprave mojich Carbonara rezancov som sa znovu vrátila k mrkvovým. Nemôžem si pomôcť, sú moje najobľúbenejšie a hoci nedbám na to striedať ich s inými (cuketovými, sklenými, tekvicovými, a najnovšie z >>čiernej fazule<<), sú trvalou stálicou mojej kuchyne. Príde mi, že sú schopné vsiaknuť do seba a obaliť sa čo najväčším množstvom omáčky, navyše opečené krásne chrumkajú. No čo viac si môžeme priať? Snáď len dupľu!
- zo 4 paradajky
- 1 + 1 PL kvalitného oleja (z jadier pražených vlašských orechov, napríklad)
- 1 + 2 strúčiky cesnaku
- korenie podľa ľubovôle
- štipku čili paprikových vločiek
- 1 veľkú mrkvu
- 50 g zaúdenej šunky (aspoň 95% podielu mäsa)
- 150 ml mlieka
- 50-60 g syru Red Leicester (alebo typu Cheddar, Eidam, Gouda)
- po 2 hrste čerstvej bazalky a oregana
Šunku nakrájame na pásiky a vo woku opečieme na chrumkavo. Odložíme bokom.
Aby toho nebolo málo, aj servírovanie/prezentáciu som zvolila do červena, ha! Dobre, s pravdou von, ani to nebol zámer, táto utierka bola jediná čistá 😆. To ste síce nemuseli vedieť, ale ja na seba nabonzujem všetko. V každom prípade, čo rozhodne vedieť musíte je fakt, že tieto rezance sú fantastické, obsahujú toľko jedinečných chutí, že nebudete vedieť, kedy prestať a po prázdnej miske sa opäť postavíte za sporák a budete zháňať ingrediencie na druhú dávku. No veď uznajte: syr, šunka, domáce paradajky, sladká mrkvička, čerstvé bylinky, primeraná dávka cesnaku.. Nič, čo by človek nemiloval!
(P.S. Jeden z fakt minima receptov, ktoré majú obstojné/znesiteľné fotky. A to je už čo povedať, keďže rezance sa neskutočne zle aranžujú.. Ak sa Vám aspoň trochu páčia, dajte mi vedieť, nech viem, či má zmysel sa s tým tak babrať. Trvalo mi to dlhšie ako samotné varenie..)
(P.S. Jeden z fakt minima receptov, ktoré majú obstojné/znesiteľné fotky. A to je už čo povedať, keďže rezance sa neskutočne zle aranžujú.. Ak sa Vám aspoň trochu páčia, dajte mi vedieť, nech viem, či má zmysel sa s tým tak babrať. Trvalo mi to dlhšie ako samotné varenie..)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára