Haha, dobre, bez srandy, nejaké tie kalórie zákonite musíte absorbovať, ale možno sa po tomto koláči nebudete cítiť prehnane naprataní na prasknutie. Opakujem, je pomerne ľahký a k popoludňajšej káve/čaji ako zákusok vhodný. Bez obáv zasýti aj ako hlavný chod na obed, ostatne, to bol čas kedy som si ho dopriala ja a v neposlednom rade, nič nám nebráni smelo sa do neho pustiť aj na raňajky, práve k hrnčeku mlieka. Vidíte, príležitostí na podľahnutie jeho čaru je nespočetne mnoho, preto by možno nebolo na škodu upiecť si rovno dvojitú dávku, aby bol po ruke v každú dennú hodinu. Tým skôr, ak by ste sa oň chceli s niekým podeliť. Ale to by som asi nerobila, je návykový a tak ľahko ho z rúk nebudete chcieť dať. Dúfam, že som Vás dostatočne presvedčila o tom, že ho musíte vyskúšať. A ak nie ja, záplava podobných fešákov z internetu Vás hádam utvrdí v tom, že to nie je len nejaký môj bláznivý výstrelok a ono je to naozaj chutné. Inak by to nepripravoval pomaly snáď každý druhý. Okrem toho, stretla som sa už s čudnejšími ingredienciami do koláčov..
- 20 g masla (skvelé by bolo napríklad aj arašidové alebo mandľové, obyčajné však postačí)
- 20 g kakaa
- 20 g mlieka (2 PL)
- 2 vajcia
- 1 ČL jablčného octu
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 130 g cukety, nastrúhanej na jemno
- 4 kocky (50 g) kvalitnej čokolády - 70% a viac, nie je na škodu aj s nejakou príchuťou (napríklad malinová je skvelá)
Všimnite si tie dokonalé kúsky tekutej čokolády. Och, blaženosť! A štruktúra.. no povedzte, nevrhli by ste na na to?
Neviem čo viac dodať na záver. Proste len toľko, že zelenina vôbec nemusí byť nudná a netreba si pri nej hneď predstaviť len otrepanú klasiku šalát-paradajka-uhorka (i keď, vôbec nič proti tomu, ja mám rada aj také). Ide to aj hravo a netradične. Ak máte teda k dispozícii ešte plnú záhradu cukety, prijmite tento tip na jej spracovanie. A nehanbite sa servírovať ju aj prípadným hosťom. Ale v takom prípade, zdvoj, či strojnásobte dávku!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára