Pred prípravou včerajšieho (i toho dnešného) obeda som mala strach, aby to nedopadlo ako naposledy, keď sa mi pod paprče dostal kus morčacích pŕs. Vtedy som to totiž nejako neuhrala a vo výsledku bolo tvrdé ako podrážka. Navyše, to by som nebola ja, keby som v priebehu zase mierne neexperimentovala a potom som sa za hlavu chytala. Ale výnimočne mal kuchynský bôžik dobrú náladu a všetko sa na dobré obrátilo.
Čo teda potrebujeme?
- morčacie prsia
- obľúbené bylinky či koreniace zmesi (u mňa bodujú dubákové bylinky a mleté čierne korenie)
- olej
- 2 PL kyslej smotany
Mäsko posypeme koreninami a na rozpálenom oleji orestujeme z oboch strán. Zmiernime plameň a panvicu zakryjeme pokrievkou. Dusíme 10 - 15 minút a občas skontrolujeme, či pustilo šťavu (ak nie, podlejeme vodou).
V tomto momente som primárne chcela prestať, mala som v pláne vytvoriť jednoduché dusené prsia. Lenže potom mi napadlo, že mi v chladničke ešte straší kyslá smotana z dyňovej omáčky a tak som sa rozhodla vpašovať ju k mäsu.
Pridáme teda 2 či 3 lyžice smotany, premiešame so šťavou a necháme prevrieť. Až teraz je hotovo.
Podávame ideálne so zeleninou, čerstvou alebo dusenou. Ja mám rada kombináciu varenej mrkvy a brokolice.
Prsia oprplané v smotane nevyzerajú lákavo, ale nenechajte sa, prosím, odradiť. Na rozdiel od môjho predošlého pokusu, tento bol mimoriadne úspešný a podrážková katastrofa sa nekonala. Mäsko bolo mäkké a šťavnaté, radosť do neho zakrojiť. Musím sa pochváliť, to varenie mi tuším naozaj začína ísť ☺ I keď.. ešte nie som pevne presvedčená o tom, či by som sa odvážila niekoho z vás k sebe pozvať na obed ☺Ale aj to raz určite príde..
vypadá luxusně:))) nikdy jsem morčecí maso neměla
OdpovedaťOdstrániťveľká chyba, odporúčam to čo najrýchlejšie napraviť ☺
Odstrániť