Potrebujeme (na 4 porcie):
- 500 g mletého mäsa (čím väčší obsah mäsa, tým lepšie; ja som mala 100% bravčové)
- 100 g syra s modrou plesňou (napríklad gorgonzola, či už zmienená niva)
- 2 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- 1/4 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- plus ingrediencie na zostavenie "hamburgera": šalátové listy, paradajky, uhorky, cibuľu, kečup, horčicu.. a tí, ktorým niekoľko gramov sacharidov naviac nevadí, pokojne ich všetky napchajte medzi dve žemle. Toto je rozhodne zdravšia varianta hambáča ako keby ste si ho dali v McKáčerovi.
V mise zmiešame mäso, strúhanú nivu, vňať, soľ a korenie. So soľou opatrne, niva je dostatočne slaná. Zmes dobre premiešame rukami a vytvarujeme do placiek. Predhrejeme si grilovaciu panvicu, položíme na ňu placky a opekáme z oboch strán, kým vnútri nie sú ružové. Na záver na tanieri zostavíme burger a hotovo!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára