Základné suroviny:
- hovädzie plátky
- červená cibuľa
- olivový olej
- 1 - 2 PL horčice
- 1 - 2 PL kečupu
- mleté čierne korenie
- sladká červená paprika
- majoránka
- mrazený hrášok
Plátky mäsa s citom naklepeme. Stále nemáme na byte normálny tĺčik, teda som siahla po lise na cesnak. Funguje to dobre aj s ním ☺.
Na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme plátky. Posypeme ich korením, paprikou a majoránkou a chvíľku opekáme, kým nedostanú trochu farby. Následne podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni dusíme, kým nie sú mäkké. Občas premiešame a ak treba dolievame vodou. Zhruba v polke procesu pridáme k mäsu horčicu a kečup (ak chcete, použite namiesto kečupu paradajkový pretlak, ale keďže som to poňala vo vysokoškolskom štýle, kečup tam proste patrí. Ten spolu s horčicou často tvoria jediné pochutiny, ktoré správny vysokoškolák u seba má. Však s čím iným by sa jedli špagety a párky? ☺). Na záver už len prisypeme hrášok a všetko dobre premiešame.
Ako prílohu som zvolila varenú mrkvu, ktorá mi ostala ešte z nejakého predchádzajúceho kuchtenia, inak ju pokojne pridajte k mäsu spolu s hráškom. V prípade núdze však možno tento obed jesť s chlebom, najmä ak sa vám omáčka podarí taká hustá ako mne. Inak klasicky, podávajte s ryžou alebo zemiakmi. Bez mučenia priznávam, že mäso sa nepodarilo úplne tip-top podľa mojich predstáv (prehnala som to s korením a kečupom ☺..), ale ak si ustriehnete množstvá surovín, je z toho veľmi chutný pokrm ☺.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára