Preto na obed najlepšie v takýchto nehostinných podmienkach padne takmer vrelá polievočka. Pôvodne som mala na mysli nejaký zeleninový vývar, ale pri prehrabávaní sa zásobami som narazila na zvyšok cíceru a tak som zmenila rozhodnutie a voila, improvizovaný obed je na svete. Pokus bol priblížiť sa tejto šošovici, takže som zámerne robila polievku s malým množstvom vody.
Na jednu porciu:
- zhruba 50 g cíceru v suchom stave
- pol kocky bujónu (aj menej)
- mleté čierne korenie
- tvrdý syr na ozdobenie
Cícer zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón a korenie a varíme domäkka. Pre zvýšenie bielkovinovej hodnoty jedla nastrúhame navrch syr a chlípeme ešte za horúca. Mne to pomohlo, trochu som sa zohriala a dúfam, že mi to pomôže preventívne aj proti nachladnutiu, ktoré tu u nás prepuklo.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára