Pokrm je vskutku jednoduchý, no trochu toho východného vánku mu dodáva použitie korenia garam masala, ktoré som dostala ako pozornosť od spolubývajúcej, respektíve od jej brata, keď tu bol na návšteve. Dosiaľ som nenašla príležitosť ho vyskúšať, až konečne dnes. Keď som ho prvýkrát ovoňala, okamžite mi do nosa udrel najmä klinček, ale v jedle ho nie je badať až tak výrazne. Určite skvele pasuje k hydine, preto ho odporúčam na vyskúšanie.
- 400 g kuracích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu olivového oleja
- menšiu hlávku brokolice
- 1 mrkvu
- 4 kukuričky v náleve
- garam masala a šalátové korenie podľa chuti
- (pôvodne som zamýšľala pridať ešte sterilizovaný hrášok, ale zdalo sa mi, že je toho v panvici akurát tak dosť, preto som od neho upustila, pokojne ho však môžete prihodiť)
Cesnak nakrájame na tenké plátky a necháme ho na horúcom oleji rozvoňať. Potom pridáme umyté a na tenké rezance nakrájané kuracie prsia. Sprudka ich orestujeme dobiela a ochutíme garam masala a šalátovým korením. Zmes dobre premiešame a podlejeme vodou. Zmiernime plameň a pridáme na ružičky rozobratú brokolicu a na tenšie hranolky nakrájanú mrkvu. Dusíme, kým mäso i zelenina nie sú mäkké. Na záver už len pridáme mladé kukuričky a premiešame, aby sa všetko prepojilo. Servírujeme, delíme do krabičiek, hotovo!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára