Na dve porcie budeme potrebovať:
- 2 plátky hovädzieho mäsa
- 1 kopcovitú PL pesta z medvedieho cesnaku
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- bylinkovú soľ podľa chuti
- niekoľko veľkých ružičiek karfiolu
Hovädzie plátky ochutíme soľou a paprikou a dobre ponatierame cesnakovým pestom. Na rozpálenej panvici mäso sprudka z oboch strán opečieme a potom podlejeme vodou. Necháme ho dusiť, kým nie je takmer úplne mäkké. Medzitým karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a pridáme do panvice k hovädzine. Dolejeme ešte vodou tak, aby bol aj karfiol ponorený a dusíme ďalej, kým mäso aj karfiol nie sú mäkké. Určite to chce čas, hovädzie je tuhšie ako iné druhy mäsa, takže to treba sledovať, aby neskončilo tvrdé ako podrážka. Samozrejme, okoštujeme a v prípade potreby ešte môžeme vmiešať pesto a dochutiť soľou.
Na záver si ešte dovolím malú upútavku do budúcnosti, ak máte radi karfiol, tešte sa, čaká vás naň ešte jeden recept.
Majte sa!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára