Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Zapekaný karfiol na spôsob pizze

pondelok 29. júna 2015

Zapekaný karfiol na spôsob pizze

Uuuuf, niekoľko predchádzajúcich dní bolo takmer nad moje sily. Vo firme sa zbláznili, dohodli sa na mňa až dvaja šéfovia a navalili na mňa toľko práce, že sa mi to vypomstilo. Rovno z nočnej som si dala krátky dvojhodinový spánok a bežala do ďalšej smeny a na druhý deň som opäť zarezávala v robote. To len toľko na ospravedlnenie, že som sa zase raz na chvíľu odmlčala. Sľubovala som vám recept na karfiol, takže prosím, tu ho máme! Pôvodne som z neho chcela pripraviť "cesto" na pizzu, ale lenivosť bola silnejšia ako ja, preto sa mi s ním nechcelo babrať a zvolila som jednoduchší spôsob.

Na jeden malý pekáč budeme potrebovať:
  • asi pol hlávky karfiolu
  • 3-4 PL domáceho kečupu
  • sušené oregano podľa chuti
  • hrsť olív
  • 1/2 konzervy šampiňónov v celku
  • 75 g eidamu
Karfiol umyjeme a rozoberieme na drobné ružičky. Zmiešame ho s kečupom a rovnomerne rozložíme na dno pekáča. Posypeme sušeným oreganom, prípadne soľou či inými dochucovadlami ak je kečup málo výrazný. Olivy nakrájame na polovice, šampiňóny takisto prekrojíme na polky, prípadne na štvrtiny a rovnomerne rozhádžeme na karfiol. Napokon navrch nahrubo nastrúhame eidam a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme zhruba 20-25 minút, kým karfiol nie je na skus.



V bruchu orchester = bordel na tanieri --> spálený jazyk




Kečup možno vymeniť za obľúbenú paradajkovú omáčku, či už vlastnej výroby alebo nejakú z obchodu, ale v zásade to neodporúčam. Mne sa s pizzou rozhodne spája skvelý domáci kečup od maminy. Lenže posledná fľaška padla práve do tohto jedla, preto by som sa mala zamyslieť nad tým, či nie je čas po dlhej dobe opäť navštíviť rodnú hrudu.. Počkať, vlastne kecám. Narodila som sa v Čechách.. No ale viete, ako to myslím.
Majte sa krásne!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára