- 1 baklažán
- bylinkovú soľ
- sušené oregano
- olivový olej
- domáci kečup
- 3/4 plechovky sterilizovaného hrášku
- 100 g eidamu
Baklažán nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Osolíme ho bylinkovou soľou a necháme chvíľu vypotiť. Prebytočnú vodu odstránime kuchynskou utierkou a kolieska poukladáme na plech potretý olivovým olejom. Baklažán potrieme vrstvou kečupu, posypeme oreganom a obložíme hráškom. Eidam najemno nastrúhame a na každé koliesko položíme kôpku syra. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° asi 15 minút.
Ako vy znášate extrémne teploty? Trávite čas pri vode, ak je to možné? Alebo ste skôr typ, ktorý sa rád opaľuje?
Mimochodom, minipizze si určite môžete zobrať so sebou aj k nejakému jazeru, rozhodne padnú vhod ako niečo rýchle na zahryznutie po celodennom plávaní.
Si skvelá vieš o tom? :D Ďakujeeeem za skvelé recepty :) i keď nie vždy komentujem, nie vždy vyskúšam, vždy ma inšpiruješ. No a baklažán máám moc rada, tak sa teším, kedy si na tento recept spomien a si toto pripravím :D low carb :D to je niečo pre mňa heh :D .. nooo a leto trávim väčšinou na brigádach :) keď mám voľno tak nejaké akcia s babami ( alááá ruka hore v nejakom klube na druhom konci republiky- hovorím tomu party tourism :D :D ) a túry a hory :) neznášam ležanie na tráve, stále niečo po mne lezie, som spotená a mastná od krému... blééé ... nič pre mňa :D :D to radšej rovnošata od Kauflandu :D a ty?
OdpovedaťOdstrániťOoooch, ďakujem za pochvalu! Ja trávim momentálne čas na brigáde a dúfam, že to tak bude aj v lete. Najprv si musím zarobiť, aby som vôbec niekde mohla ísť. Ale u mňa party-party ruka hore nehrozí, ja nie som ten typ. To veru radšej budem niekde chvíľku ležať v tráve a zbierať vitamín D. Len to tiež nemôže byť príliš dlho, po čase by ma začali žrať mrle. Takže ničnerobenie striedať s nejakou prechádzkou a prehliadkou mesta, to je ideálne!
Odstrániť