Budeme potrebovať:
- 1 veľký sladký zemiak
- 30 g červenej šošovice, na noc namočenej
- 1 malú cibuľu
- 1 kopcovitú PL domáceho kečupu
- bylinkovú soľ a sušenú bazalku podľa chuti
- olivový olej
- 50 g eidamu
Batát nešúpeme, len ho dobre umyjeme a po dĺžke doň urobíme hlboký zárez. Dáme ho variť, kým nie je takmer úplne mäkký. Medzitým si pripravíme náplň: Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji orestujeme do sklovita. Vopred namočenú šošovicu scedíme, prepláchneme a pridáme k cibuli. Ochutíme soľou, bazalkou a pridáme kečup, dobre premiešame a podlejeme vodou. Šošovicu varíme len zo 3 minúty, potom zmes precedíme a necháme odpočívať.
Keď je batát uvarený, vyberieme ho na tanier a pomocou dvoch vidličiek roztvoríme v reze, ktorý sme doň urobili. Otvor naplníme šošovicovou zmesou a sladký zemiak vložíme do pekáča vymazaného olejom. Pekáč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme takých 20 minút, kým neschrumkavie a je plne mäkký v celom objeme. Asi 10 minút pred koncom ho posypeme najemno nastrúhaným eidamom a dopekáme.
Pre všeobecné blaho by som s tým foodstylingom mala niečo robiť a popracovať na sebe. Existuje vôbec nejaký taký kurz? Alebo máte tip na skvelú publikáciu, návod pre začiatočníkov? Dajte mi vedieť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára