Na špagety:
- 1 porcia špagiet
- šťava z citróna
- čerstvá bazalka a petržlenová vňať
- trochu olivového oleja
Navyše:
- malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- hrsť zelených olív
- hrsť mrazeného hrášku (ja som mala už domáci, od starkej! Aký to luxus, ďakujem za ochotných šoférov autobusu, po ktorých mi pricestovala taška a za skvelú maminu, ktorá by mi niekedy zniesla aj modré z neba.. ale niekedy zo sveta zniesla i mňa :D)
Špagety uvaríme klasicky, al dente. Potom ich premiešame s citrónovou šťavou a olejom (aby sa nezlepili) a pridáme čerstvé bylinky posekané najemno. Určite by bol skvelý ešte cesnak, lenže kamarátka mala problémy so žalúdkom a kvôli nej som ho musela vynechať. K hotovým špagetám už len pridáme tuniaka, olivy a hrášok a umiestnime do prenosnej nádoby.
Ja som si vzala ešte jednoduché banánovo-mandľové smoothie a ako sa môžete presvedčiť na vlastné oči, roztomilý pohár s bodkami rýchlo našiel svoje uplatnenie. Nedeľná brigáda sa konala na úplne inom pracovisku, kde som si nebola istá, či budeme mať k dispozícii chladničku či mikrovlnku, preto podobné jedlo, ktoré sa dá jesť aj studené a zároveň sa nepokazí rozhodne padne vhod.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára