- 1 veľký baklažán
- 1 dokonale zrelé avokádo
- hrsť cherry paradajok
- šťavu z citrónu
- trochu bylinkovej soli
- malý strúčik cesnaku
- niekoľko artičok marinovaných v oleji
Baklažán nakrájame na centimetrové kolieska, osolíme a necháme vypotiť. Tekutinu odsajeme kuchynskou utierkou, kolieska rozložíme na plech s papierom na pečenie, pokropíme olejom a do vyhriatej rúry dáme piecť na 15 minút.
Guacamole: dužinu z avokáda rozpučíme vidličkou, pridáme na malé kúsky nakrájané cherry, strúhaný cesnak, ochutíme soľou a citrónovou šťavou a dobre premiešame.
Všetko naaranžujeme do misky: upečený a na menšie kusy nakrájaný baklažán, kôpku kopec guacamole a artičoky. Podľa chuti môžeme ešte vylepšiť korením alebo paprikovými vločkami a degustujeme!
V jednoduchosti je krása, toto jedlo máte hotové za chvíľku, to však neznamená, že by mu niečo chýbalo, ba naopak, také zastúpenie jedinečných ingrediencií sa nepodarí skĺbiť každý deň. Tak neváhajte a pusťte sa do práce!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára