- 1 veľkú cuketu
- ochutený olivový olej
- zmes talianskeho korenia
- domáce pesto z medvedieho cesnaku - množstvo podľa potreby
- 1 veľkú cibuľu
- 250 g jemného tvarohu
Cuketu nakrájame pozdĺžne na plátky, ochutíme ich talianskou koreninovou zmesou a necháme chvíľu odstáť, aby pustili tekutinu. Tú zotrieme, opäť posyeme trochou korenia, pokropíme olejom a na grilovacej panvici z oboch strán grilujeme, kým sa nevytvorí charakteristická vzorka. Cuketa takto dostatočne zmäkne a bude sa ľahko tvarovať. Pláty rozložíme na dosku, na jeden koniec umiestnime kopček pesta a kopček tvarohu a zvinieme do rolády. Spoje zaistíme špáradlom a podávame ako predjedlo, napríklad aj so zvyškom tvarohu na namáčanie a kolieskami cibule, ktoré sme rovnako ugrilovali a potreli trochou pesta.
No dobre, v mojom podaní to opäť vypadá katastrofálne, ale skúste si predstaviť tieto milé slimáky na nejakej párty uprostred prestretého stola na draho pôsobiacom podnose. Rozhodne budú vkusným doplnkom a vábiť tak všetkých hladných účastníkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára