- 3 mrkvy
- trochu ochuteného oleja
- 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 250 g smotany na šľahanie (33%)
- 1 PL domáceho kečupu
- korenie na paradajky (alebo akékoľvek iné obľúbené, ja momentálne frčím na tomto)
- veľkú hrsť zelených olív
Mrkvu ošúpeme a pomocou škrabky nastrúhame na rezance. Vo woku (alebo hlbokej panvici) ju na oleji orestujeme, kým nechytí zlatistý nádych. Rezance vyberieme bokom a do nádoby vložíme tuniaka, ochutíme kečupom a korením a zamiešame. Vlejeme smotanu a varíme, kým tekutina nezhustne na omáčku požadovanej konzistencie. Na záver pridáme pokrájané olivy a odložené mrkvové rezance. Všetko poriadne premiešame a podávame ozdobené bazalkou.
Možno sa vám bude zdať prácne z mrkvy vyrábať rezance, ale stačí na to ten správny grif a po chvíľke to pôjde samé (veď to zvládne aj také nemehlo, ako ja). A myslím smrteľne vážne, že toto jedlo vás uspokojí na celé popoludnie. Je predsa plné tukov a bielkovín (tuniak + 33% smotana?!), z ktorých získame potrebnú energiu a čo sa týka objemu, obsah žalúdka celkom zaplní nálož mrkvy.
Neváhajte a varte!
Toto sú suroviny na jednu porciu áno? :) Lebo ak áno :D musím zredukovať množstvo smotany :D
OdpovedaťOdstrániťNa jednu porciu, áno, ale ja by som nič neredukovala. Smotana varením zhustne a potom by ti z omáčky nič neostalo! Neverím, že by si si s takým množstvom hravo neporadila..
Odstrániť