- 2 kuracie prsia (z kurčaťa golema)
- 2 PL jablčného octu
- 2 PL worchestrovej omáčky
- trochu kokosového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL sladkej čili omáčky
- hrsť kešu orechov
- 2 veľké hrste čerstvej bazalky
Prsia nakrájame na kusy, v miske ochutíme octom a worchestrom a necháme asi 10 minút odstáť. V panvici rozpálime olej, krátko na ňom opečieme sekaný cesnak s pridaním čili omáčky, treba však dbať na opatrnosť, cesnak sa rýchlo spáli. Plameň zmiernime, pridáme mäso a zo všetkých strán ho orestujeme do zlatista. Vmiešame kešu orechy, povaríme zhruba 1-2 minúty a na záver zapracujeme posekanú bazalku. Premiešame, odstavíme zo šporáka a podávame. Napríklad s mrkvovým šalátom..
Nechajte ma chvíľu premýšľať; čože to vlastne máme za deň? Ozaj streda? Je to iba? Alebo už? Tak či onak, hoci sa víkend blíži, ešte budeme potrebovať veľa síl dotiahnuť to do úspešného konca, preto neváhajte telo posilniť napríklad uvedeným pokrmom. Šťavnaté mäso s nádychom ostrosti a korunované lahodnými kúskami orieškov, to nám okamžite musí pridať na výkonnosti!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára