Buffalo omáčka:
- 1/2 hrnčeka jablčného octu
- 1/2 ČL ostrej omáčky (typu Sriracha)
- 1/2 ČL údenej papriky
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- 1 ČL soli
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1-2 PL vody
A naviac:
- 1/2 karfiolu
- trochu oleja
- 1 - 1 a 1/2 hrnčeka mlieka
- hrsť tekvicových jadierok
Do kastrólu vlejeme ocot, čili omáčku, pridáme papriku, cesnak, soľ a mleté čierne korenie. Podlejeme trochou vody a privedieme k varu. Necháme omáčku trochu zredukovať a odstavíme.
Karfiol rozoberieme na ružičky, rozprestrieme na plech s papierom na pečenie, pokropíme olejom a polejeme Buffalo omáčkou. Na plechu poriadne premiešame, aby sa karfiol rovnomerne obalil zmesou a do vyhriatej rúry dáme piecť na 15 minút. Priebežne premiešame a upečený karfiol premiestnime do hrnca, niekoľko celých kúskov si však necháme bokom. Vlejeme dnu mlieko (postupne, s citom, prosím) a ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém. Hrniec postavíme na šporák, necháme prevrieť a následne podávame s ušetrenými ružičkami karfiolu a posypané tekvicovými jadierkami.
Dúfam, že k hustým krémovým polievkam máte vrúcny vzťah ako ja a tento recept uvítate. Konzistenciu, samozrejme, upravujte podľa ľubovôle, ale vďaka mlieku môžete očakávať krásne nadýchaný a ľahký krém.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára