Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Grilované špízy z tolstolobika s bazalkovou zálievkou

štvrtok 23. júna 2016

Grilované špízy z tolstolobika s bazalkovou zálievkou

Vypadá to tak, že k nám KONEČNE prišlo leto, preto nie je vhodnejšia príležitosť než teraz vám predstaviť rýchly a chutný recept ako stvorený na párty na záhrade. Veď čo už môže byť sezónnejšie ako ryba ochutená osviežujúcim citrónom doplnená priehrštím bazalky? Ak sa vám nechce babrať s kosťami alebo plánujete nasýtiť aj detských stravníkov, siahnite po lososovi alebo tuniakovi, tento tolstolobik však tiež rozhodne nie je na zahodenie.
  • filety tolstolobika
  • 3 citróny
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
  • bazalkové vinaigrette = zálievka:
    • 1/2 cibule
    • 3 hrste čerstvej bazalky
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1/2 ČL údenej papriky
    • 1/3 hrnčeka olivového oleja
    • 1 PL balzamikového octu
    • trochu soli
Rybu nakrájame na kocky s veľkosťou sústa, citrón na tenké kolieska. Striedavo navliekame mäso a plátky citrónu na špajdle. Špízy pokropíme olejom, ochutíme soľou a korením. Povrch ešte pofŕkame citrónovou šťavou a umiestnime ich na rozpálený gril alebo grilovaciu panvicu. Z oboch strán opekáme tak 3-4 minúty, kým tolstolobik zvnútra nie je hotový, ale stále trochu šťavnatý (nepresušiť!). Špízy servírujeme s bazalkovou zálievkou, ktorú pripravíme jednoduchým zmixovaním všetkých ingrediencií pomocou robota alebo smoothie makera do hladkej konzistencie.






Prosím, povedzte, že nepatríte medzi večných ufrfľancov a momentálna poveternostná situácia vám len a len vyhovuje a máte z nej radosť. A ak náhodou nie, vylepšte si náladu týmto ľahkým a šťavnatým jedlom!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára