- filety tolstolobika
- 3 citróny
- 2 PL olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
- bazalkové vinaigrette = zálievka:
- 1/2 cibule
- 3 hrste čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 ČL údenej papriky
- 1/3 hrnčeka olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- trochu soli
Rybu nakrájame na kocky s veľkosťou sústa, citrón na tenké kolieska. Striedavo navliekame mäso a plátky citrónu na špajdle. Špízy pokropíme olejom, ochutíme soľou a korením. Povrch ešte pofŕkame citrónovou šťavou a umiestnime ich na rozpálený gril alebo grilovaciu panvicu. Z oboch strán opekáme tak 3-4 minúty, kým tolstolobik zvnútra nie je hotový, ale stále trochu šťavnatý (nepresušiť!). Špízy servírujeme s bazalkovou zálievkou, ktorú pripravíme jednoduchým zmixovaním všetkých ingrediencií pomocou robota alebo smoothie makera do hladkej konzistencie.
Prosím, povedzte, že nepatríte medzi večných ufrfľancov a momentálna poveternostná situácia vám len a len vyhovuje a máte z nej radosť. A ak náhodou nie, vylepšte si náladu týmto ľahkým a šťavnatým jedlom!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára