Základ:
- 150 g hustého smotanového jogurtu, minimálne 10%, gréckeho typu
- 250 g jemného tvarohu
- hrsť až dve na drobno pokrájaného ovocia - v tomto prípade broskýň
- {lyžička medu/javorového sirupu/agáve} - voliteľne, ja som nedávala, myslím, že to nie je potreba, ale niekto môže mať rozmaznanejší jazýček..
Kakaový upgrade:
- 2 ČL holandského kakaa
- 1 hrsť sušených brusníc
- {hrsť nasekaných orieškov - lieskovce, pistácie, mandle, kešu, arašidy}
- ešte jedna veľká broskyňa navrch
Smotanový jogurt a tvaroh v miske zmiešame s nadrobno pokrájaným ovocím {a sladidlom, ak používame}. Zmes rozdelíme na dve polovice a do druhej pridáme ešte kakao a sušené brusnice {a orechy}. Plech vystelieme potravinovou fóliou a v rovnomernej, asi 1 cm hrubej vrstve naň rozprestrieme jogurt - na jednu stranu biely, na druhú kakaový. Na vrch poukladáme na tenké mesiačiky nakrájanú broskyňu a plech vložíme do mrazničky, určite na pár hodín, kým nestuhne, ideálne cez noc. Pred podávaním necháme trochu povoliť a jogurt nakrájame na kocky/nalámeme na rôzne kusy.
Dúfam, že som vás presvedčila, že nie je nutné míňať niekedy až nekresťanské peniaze za produkty, ktoré si pohodlne a pohotovo môžeme pripraviť vlastnými silami. Človeku to hneď viac chutí a navyše, nemusí sa spoliehať len na ponuku predajcu, recept si prispôsobí úplne podľa seba. Tieto mrazené jogurtové kúsky sú ako stvorené do letného počasia, takže, hor sa na ne! Len pozor na zuby..
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára