6 košíčkov:
- 1/2 hrnčeka cíceru v suchom stave
- 1 banán
- 1/3 hrnčeka mlieka
- 3/4 ČL prášku do pečiva
- štipku jedlej sódy
- 1 gigantická ČL arašidového masla (dala som jemné, ale po zvážení sa viac prikláňam ku chrumkavému a bezpodmienečne zvýšiť množstvo!)
- 1 ČL škorice
- {hrsť posekaných orieškov} - voliteľné, ale vlastne nutné
Cícer na noc namočíme, ráno vodu zlejeme a poriadne prepláchneme v novej. Necháme odstáť ešte ďalšiu hodinu, pokojne i viac, opäť cícer premyjeme v novej vode a potom dáme variť do mäkka. Uvarený cícer scedíme, utierkou vysušíme a pokiaľ uvidíme, že sa jednotlivé bôby dajú oddeliť od povrchovej šupky, zbavíme sa jej. Cícer prenesieme do vysokej nádoby, zalejeme mliekom a pridáme banán. Pomocou tyčového mixéru (alebo kuchynského robota) zmixujeme na úplne hladkú hmotu. Pridáme prášok do pečiva, sódu, škoricu a arašidové maslo. Znovu zmixujeme. Ak pridávame oriešky, teraz je ich čas. Cesto potom plníme do silikónových muffinových košíčkov potretých olejom.
Vo vyhriatej rúre pri 180 °C pečieme maximálne 20 minút, len kým povrch jemne nezozlatne, lepšie je však nechať ich tam kratšie, takých 16 minút (ja som tak učinila). Stred má byť nedopečený, žuvačkový, podobne ako u brownies, pretože keď muffiny vychladnú, cesto ešte spevnie.
Na fotkách možno muffiny vypadajú nevábne, sivasto až chorobne, ale neplašte sa, to sa opäť len so mnou zahralo príšerné osvetlenie. Naozaj sa oplatí prelomiť všetky škrupule a pripraviť si ich - stoja za to, ak ste to z mojich oslavných ód ešte nepochopili. A ja čestne sľubujem, že ďalší recept už nebude o cícere. Avšak ten po ňom.. ktovie, možno naďabím na ďalší prevratný objav, s ktorým budem otravovať. Dovtedy, nabažte sa týmto!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára