Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hráškové muffiny z cícerovej múky

streda 10. augusta 2016

Hráškové muffiny z cícerovej múky

Úplne som prepadla pečeniu z kokosovej alebo cícerovej múky. Ale to ste si už asi podľa obsahu posledných príspevkov stihli všimnúť. Nedá mi zas a znovu zdôrazniť jej benefity oproti múke obyčajnej: ako kokosová, tak i cícerová (či šošovicová alebo z iných strukovín) majú svoju vlastnú, špecifickú chuť, obsahujú omnoho viac minerálov, vitamínov a všeobecne telu prospešných látok a pri pečení takmer nespoznáte rozdiel. Aspoň čo sa konzistencie týka – ak máte k dispozícii nahrubo mletú celozrnnú múku, štruktúra bude takmer totožná. 

No a naposledy som sa vrhla do muffín, poriadne prešpikovaných hráškom a opečenou cibuľkou. Záviďte, pokojne zozelenajte, pretože boli FANTASTICKÉ! Tým nechcem vyzdvihovať svoje vlastné kuchárske umenie (pretože to je stále na úrovni nadšeného amatéra); keby mi ich pripravil niekto iný, rovnako by som sa rozplývala nad ich dokonalosťou a kuchárovi odovzdala nielen Rád zlatej varešky, ale špeciálne pre neho zriadila kategóriu Varenie a udelila mu v nej rovno Nobelovu cenu. Dobre, táram už viac než je vhodné, preto sa vrhnime k receptu.

Na 6 kusov muffiniek:
  • 1 vajce
  • 1 PL paradajkového olivového oleja
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • 1 hrnček cícerovej múky
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  •  trochu korenia na pizzu
  • ¾ hrnčeka mrazeného hrášku
  • pár čerstvých listov bazalky
Vajce, olej a mlieko umiestnime do misy a poriadne prešľaháme (stačí metličkou). Pridáme múku a dobre premiešame. Na kvapke oleja v panvici opečieme nadrobno posekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme hrášok a prehrejeme. Zmes na chvíľu odstavíme a potom ju zapracujeme do cesta. Ochutíme korením na pizzu a posekanou bazalkou a cesto plníme do silikónových formičiek na muffiny. Vložíme ich do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 25-30 minút, kým povrch nie je zlatistý a pri špajdľovom teste na nej neostávajú drobky.








Nechajte sa zlákať a nebojte sa využívať alternatívne formy múky pri pečení. Tento experiment sa vám určite oplatí, budete sa rozplývať blahom. Navyše, ako každé iné muffiny, nie je problém ich pohodlne usadiť do misky a vziať kamkoľvek. Trebárs na piknik do prírody. Takže ak to počasie dovolí, najprv obetujte chvíľku v kuchyni a potom hor sa so zásobami von!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára