Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Špagetová tekvica s pretlakovo-ricottovou omáčkou

piatok 5. augusta 2016

Špagetová tekvica s pretlakovo-ricottovou omáčkou

Milí moji, dnes to bude expresne krátke a stručné. Nemám veľa času, pretože v Brne hostím milovanú návštevu. Bolo by ale voči Vám nefér nechať blog tak dlho bez akejkoľvek aktivity, preto som sa rozhodla priniesť aspoň tento skvelý recept na špagety z tekvice utopené v množstve omáčky z ricotty.
  • 1 veľkú špagetovú tekvicu
  • trochu paradajkového oleja
  • 250 g syru ricotta
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1-2 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL bazalky
  • konzerva paradajkového pretlaku
  • trochu soli a korenia
Aby sme dosiahli ozajstné a dlhé špagety, tekvicu nakrájame priečne na kolieska. Ochutíme ju soľou a korením, rozložíme na plech s papierom na pečenie a pokropíme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 15-20 minút, kým tekvica nie je mäkká. Vidličkou oddelíme dužinu od šupky a rozoberáme ju po vláknach. 




Medzitým pripravíme omáčku: v rajnici zohrejeme ricottu, paradajkový pretlak, pridáme šťavu z citrónu, bazalku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame a necháme pár minút pobublávať. Ak je to nutné, rozriedime troškou mlieka. 


Tekvicové špagety preložíme do misky, navrstvíme na ne omáčku a vychutnávame si!





Takže ak z akýchkoľvek dôvodov nechcete siahať po cestovinách, no napriek tomu sa neradi vzdávate špagiet s omáčkou, táto tekvica je výborným riešením problému. Nenechajte sa viac núkať a pustite sa do prípravy!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára