- 1 veľkú špagetovú tekvicu
- trochu paradajkového oleja
- 250 g syru ricotta
- 1 strúčik cesnaku
- 1-2 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL bazalky
- konzerva paradajkového pretlaku
- trochu soli a korenia
Aby sme dosiahli ozajstné a dlhé špagety, tekvicu nakrájame priečne na kolieska. Ochutíme ju soľou a korením, rozložíme na plech s papierom na pečenie a pokropíme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 15-20 minút, kým tekvica nie je mäkká. Vidličkou oddelíme dužinu od šupky a rozoberáme ju po vláknach.
Medzitým pripravíme omáčku: v rajnici zohrejeme ricottu, paradajkový pretlak, pridáme šťavu z citrónu, bazalku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie podľa chuti. Dobre premiešame a necháme pár minút pobublávať. Ak je to nutné, rozriedime troškou mlieka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára