Na tri hrubšie palacinky (alebo 6 dokonale tenkých, podľa receptu):
- 100 g kokosovej múky
- 2 vajcia
- štipka bylinkovej soli
- 2 ČL oleja {z vlašských orechov}
- 250 ml mlieka
- náplň:
- 1/2 konzervy sterilizovaných baby šampiňónov
- 1-2 PL domáceho kečupu
- 1 PL balzamikového octu
- 1/2-1 ČL sladkej čili omáčky
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- 2-3 kopcovité PL hummusu s čiernymi olivami (Lidl)
Vajcia, mlieko a olej rozšľaháme metličkou, pridáme kokosovú múku a ochutíme soľou. Na panvici vymazanej maslom postupne opekáme palacinky. Pozvoľne, na malom ohni, najprv z jednej strany, potom z druhej.
Medzitým pokračujeme plnkou: šampiňóny vložíme do rajnice, pridáme kečup, balzamico, čili omáčku a cesnak a necháme prejsť varom. Hotové palacinky štedro potrieme olivovým hummusom, navrch umiestnime kôpku šampiňónovej zmesi a zvinieme do rolády. Servírujeme.. alebo balíme do obedovej misky (veď ma poznáte).
Medzitým pokračujeme plnkou: šampiňóny vložíme do rajnice, pridáme kečup, balzamico, čili omáčku a cesnak a necháme prejsť varom. Hotové palacinky štedro potrieme olivovým hummusom, navrch umiestnime kôpku šampiňónovej zmesi a zvinieme do rolády. Servírujeme.. alebo balíme do obedovej misky (veď ma poznáte).
Milé skúsené gazdinky, poraďte, ako to robíte, že sa vám palacinky vždy vydaria? Prezraďte fígle, tipy a triky! Budem vám všetkým nadosmrti vďačná. Pretože pozerať sa na tieto nepodarky, je trápenie mojej jemne umeleckej duše. Ešteže to aspoň vynahradí tá chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára