- 2 Portobello šampiňóny - ako žemle
- 1 PL balzamikového octu
- 1 PL ochuteného olivového oleja
- 1 veľký strúčik cesnaku
- obľúbené korenie (na zeleninu, pizzu, grilovacie..) a zmes sušených bylín
- 100 g cícerovej pomazánky s červenou repou (Lidl)
- 1 vajce + trochu masla + trochu bylinkovej soli
- 1 veľkú paradajku + korenie na paradajky
- hrsť čerstvých bazalkových listov
Šampiňóny očistíme, vložíme do misky a zalejeme marinádou z octu, oleja, prelisovaného cesnaku, korenia a byliniek. Necháme odležať aspoň na hodinu. Portobello potom na grilovacej panvici z oboch strán opečieme, kým sa nevytvorí charakteristická mriežka a pustia trochu tekutiny. Vo výpeku následne ugrilujeme na kolieska narezanú paradajku ochutenú korením. V obyčajnej panvici na masle opečieme volské oko posypané soľou.
Zostavujeme! Oba klobúčiky štedro natrieme pomazánkou a obložíme kolieskami paradajky. Na jeden umiestnime volské oko, na druhý posekanú bazalku a priklopíme dohromady. Dokonané, POĎME ŽRAŤ JESŤ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára