- 2 kuracie prsia
- olej zo sušených paradajok
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL dubákového korenia
- ¼ ČL korenia 4 farieb
- hrsť až dve sušených dubákov
- 2 gigantické mrkvy
- 5-6 sušených paradajok
Sušené dubáky zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky s veľkosťou sústa. Vo woku na rozpálenom oleji z paradajok ich sprudka osmažíme a poprášime paprikou, dubákovým korením a korením 4 farieb. Poriadne premiešame, zmiernime plameň a opekáme zo všetkých strán, kým mäso nenadobudne zlatistú farbu. Vmiešame dubáky scedené z vody a opekáme, kým mäso nie je "na skus".
Celú zmes preložíme do misky, ale tak aby vo woku ostalo trochu oleja. Doň pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, takisto orestujeme a potom podlejeme trochou vody. Dusíme do polomäkka, vrátime dnu mäsovo hríbovú zmes, doplníme pokrájané paradajky a energicky premiešame, nech sa jednotlivé zložky spoja. V panvici už nenechávame dlho, aby sušené paradajky príliš "nezvlhli". Cieľová páska, preložíme na tanier (zavrieme do misky) a servírujeme!
Celú zmes preložíme do misky, ale tak aby vo woku ostalo trochu oleja. Doň pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, takisto orestujeme a potom podlejeme trochou vody. Dusíme do polomäkka, vrátime dnu mäsovo hríbovú zmes, doplníme pokrájané paradajky a energicky premiešame, nech sa jednotlivé zložky spoja. V panvici už nenechávame dlho, aby sušené paradajky príliš "nezvlhli". Cieľová páska, preložíme na tanier (zavrieme do misky) a servírujeme!
Po čom siahate vy, keď nemáte náladu, respektíve vôbec nestíhate variť? Nejaké rýchle, jednoduché recepty? Dajte mi tip, rada si nechám poradiť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára