Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó boxes *2: vajce pečené v avokáde + šalát

utorok 31. januára 2017

Bentó boxes *2: vajce pečené v avokáde + šalát

Prečo, prečoooo?! Je len utorok, do konca týždňa ďaleko, som presvedčená, že viem ako sa asi cíti človek po lobotómii, toľko roboty som veru ešte nezažila, do toho počasie hnusné, ako pár dní pred výplatou a brečka namiesto snehu, vyhliadky do budúcnosti pesimistické, proste všetko zle. Takto by som na jeden výdych zhodnotila situáciu (keby ste mali tú odvahu opýtať sa). Ale podľa toho, že i na ostatných blogoch, ktoré s obľubou sledujem, je akosi mŕtvo, súdim, že na iných frontoch je podobný stav. Čím to je? Rozhodne dajte vedieť v komentároch. A školopovinní, aké polo polročné vysvedčenie? Máte sa čím chváliť? Alebo Sodoma-Gomora, velebnosti?
Na oplátku vám prinesiem dva tipy na zostavu misiek, ktoré sú si dosť podobné, ale vlastne vo výsledku iné.

Bentó #1: vajce pečené v avokáde + to ostatné:
  • ½ avokáda
  • bylinkovú soľ
  • šťavu z ½ limetky
  • 1 vajce
  • hrsť červenej fazule
  • hrsť cherry paradajok
  • trochu uhorky
Avokádo prerežeme na polovicu, odstránime jadro, posypeme soľou a pokropíme šťavou z limetky. Vložíme do pekáča a do jamky po jadre vyklepneme vajíčko. Aj to môžeme posypať soľou a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Pri 180 °C pečieme, kým vajce nie je v požadovanom stave. Niekto má rád žĺtko tekuté, niekto úplne uvarené ⇒ ja som za tú prvú možnosť, ale, klasicky, nemám vybavovať pracovné maily, keď čakám na správnu vaječnú konzistenciu. Pozabudla som sa a už bolo neskoro, žĺtok stuhol 😠 Tak či onak, chutné to bolo, jáááááj, veľmi! Do misky pribalíme ešte uvarenú červenú fazuľu a pokrájanú zeleninu, čoby šalát. Odporúčam ich oddeliť, ak máme v pláne avokádo s vajíčkom neskôr prihrievať. 




Bentó #2: šalát s koreneným syrom (trojuholník Rabín >>tento<<):
  • ½ avokáda
  • bylinkovú soľ
  • šťavu z ½ limetky
  • 50 g koreneného syra Rabín (alebo iného chuťovo výrazného)
  • hrsť červenej fazule
  • hrsť cherry paradajok
  • štipku domácej vegety a granulovaného cesnaku
Avokádo nakrájame na kocky, pokropíme šťavou z limetky, preložíme do misky a doplníme fazuľou, nakrájaným syrom a paradajkami. Ochutíme vegetou a cesnakom, premiešame a podľa potreby doplníme to i ono. Tento šalát, naopak, odporúčam konzumovať pri izbovej teplote. 




Poznámka na záver: nie, že by som pochybovala o vašej inteligencii, ale prosím vás, nieže vám napadne zapečené avokádo konzumovať celé. Rozhodne bez šupky! Vyjedať ho lyžičkou, tak je to správne a keby sa ešte podarilo ponechať žĺtok v tekutom stave, aby sa pri porušení krásne rozlial a "obabral" tak všetko v miske namiesto omáčky, joj, sliny sa mi zbiehajú! Nabudúce to odsledujem (žiadne #extrasuperbezodkladnémaily), snáď sa mi to podarí. Jeden zelený krásavec už totiž dozrel v miske, preto čoskoro pôjde na pekáč, hahahaaaaa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára