Na oplátku vám prinesiem dva tipy na zostavu misiek, ktoré sú si dosť podobné, ale vlastne vo výsledku iné.
Bentó #1: vajce pečené v avokáde + to ostatné:
- ½ avokáda
- bylinkovú soľ
- šťavu z ½ limetky
- 1 vajce
- hrsť červenej fazule
- hrsť cherry paradajok
- trochu uhorky
Avokádo prerežeme na polovicu, odstránime jadro, posypeme soľou a pokropíme šťavou z limetky. Vložíme do pekáča a do jamky po jadre vyklepneme vajíčko. Aj to môžeme posypať soľou a pekáč vložíme do vyhriatej rúry. Pri 180 °C pečieme, kým vajce nie je v požadovanom stave. Niekto má rád žĺtko tekuté, niekto úplne uvarené ⇒ ja som za tú prvú možnosť, ale, klasicky, nemám vybavovať pracovné maily, keď čakám na správnu vaječnú konzistenciu. Pozabudla som sa a už bolo neskoro, žĺtok stuhol 😠 Tak či onak, chutné to bolo, jáááááj, veľmi! Do misky pribalíme ešte uvarenú červenú fazuľu a pokrájanú zeleninu, čoby šalát. Odporúčam ich oddeliť, ak máme v pláne avokádo s vajíčkom neskôr prihrievať.
Bentó #2: šalát s koreneným syrom (trojuholník Rabín >>tento<<):
- ½ avokáda
- bylinkovú soľ
- šťavu z ½ limetky
- 50 g koreneného syra Rabín (alebo iného chuťovo výrazného)
- hrsť červenej fazule
- hrsť cherry paradajok
- štipku domácej vegety a granulovaného cesnaku
Avokádo nakrájame na kocky, pokropíme šťavou z limetky, preložíme do misky a doplníme fazuľou, nakrájaným syrom a paradajkami. Ochutíme vegetou a cesnakom, premiešame a podľa potreby doplníme to i ono. Tento šalát, naopak, odporúčam konzumovať pri izbovej teplote.
Poznámka na záver: nie, že by som pochybovala o vašej inteligencii, ale prosím vás, nieže vám napadne zapečené avokádo konzumovať celé. Rozhodne bez šupky! Vyjedať ho lyžičkou, tak je to správne a keby sa ešte podarilo ponechať žĺtok v tekutom stave, aby sa pri porušení krásne rozlial a "obabral" tak všetko v miske namiesto omáčky, joj, sliny sa mi zbiehajú! Nabudúce to odsledujem (žiadne #extrasuperbezodkladnémaily), snáď sa mi to podarí. Jeden zelený krásavec už totiž dozrel v miske, preto čoskoro pôjde na pekáč, hahahaaaaa!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára