Šošovicová socca |
Z podobného súdka bude i dnešný recept, ktorý som vám tak trochu sľubovala už pár príspevkov dozadu. Rozplývala som sa nad obláčikovými žemľami, o tom, aké sú jemnučké, hebké, lahodné a vlastne miliónkrát lepšie ako obyčajné pečivo. Nebudem sa dnes opakovať (to by ste ani nechceli čítať), len som sa zastrájala, že sa k nim v krátkom časovom intervale vrátim opäť. Prišiel ten okamih a vykúzlila som z nich toasty, ako pohodlnú, skladnú a lahodnú formu cestovného občerstvenia. Recept je úplne rovnaký, ako z minula, preto sa naň odkážem, akurát som zvýšila množstvo: použila 3 vajcia a 200 g kelímok cottage syra a pred tým, než išli do rúry, posypala som ich sezamom.
Toasty plnené Schwarzwaldskou šunkou a Cheddarom:
- 6 žemlí podľa >>TOHTO<< receptu
- sezam na posypanie
- 6 plátkov Schwarzwaldskej šunky
- buď plátkový, alebo nakrájaný syr Cheddar
Na jednotlivé žemle naukladáme plátky šunky a syra, spojíme dokopy a vložíme do horúceho toastovača. Pár minút necháme zapekať a vytiahneme. Všetko.
To vyzerá fakt dobre. A síce oneskorene, ale predsa musím verejne pochváliť aj tvoje čokoládové lekvárové keksíky, ktoré som ochutnala - a chcem ich niekdy upiecť. Elza
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za pochvalu, zasýtili v kritickej chvíli.
OdpovedaťOdstrániťAle teraz som zmätená. Ochutnala moje keksíky? Elza? Preboha, kto si?! 😄